Една от големите въпросителни в Арсенал преди гостуването на Севиля е дали мениджърът Микел Артета ще се осмели да направи рокада на вратарския пост. През този сезон испанският специалист реши да налага като първи избор новото попълнение Давид Рая, но последните неубедителни изяви на бившия страж на Брентфорд накараха голяма част от феновете да призоват за връщането под рамката на миналогодишния титуляр Аарън Рамсдейл.

Рая сбърка сериозно при втория гол за Челси при равенството 2:2 в събота вечер, когато се оказа тотално неподготвен и зле позициониран при удара на Михайло Мудрик. Испанецът бе прекалено далеч от линията и позволи топката да го прехвърли, но това не бе всичко. В оставащите минути Рая сгреши при опит за елементарен пас и по този начин почти подари трето попадение на сините. Късметът обаче в случая го покри и не се стигна до нов гол в мрежата.

Колебливите изяви на Рая веднага го превърнаха в обект на иронични коментари в социалните мрежи. Част от феновете на Арсенал, които призоваха открито за връщането на Рамсдейл на вратата, дори сравниха испанеца с Андре Онана, който също се превърна в грешник за Манчестър Юнайтед в някои от двубоите.

Вратарският пост при топчиите стана водеща тема и за телевизионните анализатори на Острова, сред които е Гари Невил: „Давид Рая започна добре кариерата си в Арсенал, но след това изигра слаб мач срещу Ланс в ШЛ, който бе последван и от онова първо полувреме срещу Ман Сити“, коментира бившият десен бек, визирайки неуверените изяви на испанеца, които се появиха още преди гостуването на Челси. Сега топката е в полето на мениджъра Артета, който най-вероятно е чул гостуващите фенове на „Стамфорд бридж“, които скандираха името на Рамсдейл. Това може би подсказва, че на хоризонта вече се задава промяна, която може да бъде реализирана още за гостуването на Севиля.

Давид Рая обаче не е единственият играч на мушката след лондонското дерби. Сериозно недоволство генерираха изявите на левия бек Олександър Зинченко, който бе надигран тотално от своя сънародник Михайло Мудрик. Това накара мениджъра на Арсенал да реагира незабавно и да го смени още на полувремето с Такехиро Томиясу. А дали тази временна промяна ще се превърне в постоянна, предстои да разберем в следващия мач на „Рамон Санчес Писхуан“.

Материал на "Тема спорт"