Уест Хям изхвърли Арсенал от Купата на Лигата, след като игра солидно и срази съперника с 3:1 у дома в мач от 1/8финалите. 

Чуковете показаха ефективна игра, като се възползваха по-добре от ситуациите, които имаха, за да стигнат до най-добрите 8 в надпреварата. Микел Артета даде почивка на някои от титулярите си и със сигурност е останал разочарован от видяното. 

За домакините звездите Боуен, Соучек и Пакета започнаха, но все пак имаше и някои промени в състава. Голямата липса за Арсенал бе доскорошният играч на Чуковете – Деклан Райс, който остана на пейката. Общо промените за Артилеристите бяха 6, като Аарън Рамсдейл се завърна на вратата. 

В 8-ата минута Фабиански трябваше да избива отклонена топка от Хаверц, което беше и първата по-сериозна ситуация в двубоя. Като цяло първите минути не бяха впечатляващи затова някак от нищото дойде и попадението на Чуковете. След корнер в 16-ата минута Уайт неочаквано отклони в собствената си врата и даде предимство на домакините. Усещането определено бе за грешка при позиционирането на играчите на Арсенал, но имаше сякаш и действие на Соучек срещу вратаря, но сигнал за нарушение не последва. 

Последваха нови тихи минути и в крайна сметка Артилеристите не направиха нищо в нападение, като паузата дойде при предимство за Уест Хям, който определено можеше да бъде доволен от организацията в играта си. 

Веднага след подновяването на играта Чуковете бяха близо до нов гол. Пакета изведе Боуен на чиста позиция, но Рамсдейл отрази удара, а след това и Уайт помогна, така че Арсенал оцеля. В 50-ата минута обаче, нямаше какво да спаси гостите. Кудус овладя отлично дълъг пас на Агер, като с първото си докосване се освободи от Зинченко, след което стреля по земя в далечния ъгъл и удвои предимството на отбора си. Наистина страхотен гол!

Малко след това Артета пусна и Деклан Райс и той бе посрещнат с аплодисменти от феновете на Чуковете, но и той не спаси третия гол. Боуен стреля много силно от границата на наказателното поле, а леко отклоняване в бедрото на Кивьор не помогна на Рамсдейл и така резултатът стана 3:0. 

Едва в самия край резервата Мартин Йодегор вкара с удар в далечния ъгъл, но това бе твърде малко и твърде късно за Арсенал. Артета пусна още Сака и Мартинели, но и това не помогна.  

Уест Хям – Арсенал    3:1

1:0    Уайт 16 автогол
2:0    Кудус 50
3:0    Боуен 60
3:1    Йодегор 96

Уест Хям: Фабиански, Цоуфал, Мавропанос, Агер, Емерсон, Едсон Алварес, Соучек, Кудус (89 Керер), Пакета, Бенрама (81 Уорд-Праус), Боуен
Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Кивьор, Габриел, Зинченко (57 Томиясу), Жоржиньо (57 Райс), Хаверц, Виейра, Нелсън (66 Сака), Тросар (66 Мартинели), Нкетиа (80 Йодегор)