Крилото на Арсенал Букайо Сака е под въпрос за мача с Бърнли, разкри мениджърът на тима Микел Артета Крилото на Арсенал Букайо Сака е контузен и е под въпрос за мача с Бърнли от Висшата лига, разкри мениджърът на тима Микел Артета в петък, предаде "Ройтерс".

Сака попадна и в националния тим на Англия за европейските квалификации. "Ние искаме нашите играчи да играя в отборите си и в националните тимове", каза Артета на въпрос дали ще спрат футболисти на Англия. "Сака трябваше да напусне терена срещу Севиля, тъй като имаше болки. Той не тренира вчера и не знаем дали ще го направи утре", каза испанският треньор.

Арсенал е отслабен от някои контузии, като Такеширо Томиясу бе заменен на мача със Севиля, а Мартин Йодегор препусна последните две срещи. "Някои още не са готови. Ще им дадем още 24 часа, за да имат шанс да играят в мача, но не знаем нищо преди утре", каза Артета.

Арсенал допусна първата си загуба в първенството срещу Нюкасъл Юнайтед миналия уикенд, като попадението на "свраките" бе признато, макар че имаше тройна проверка от системата за видео наблюдение в помощ на съдиите (ВАР). "Може би ще оплешивея след десет години, животът ще бъде съвсем различен, може би ще има нови правила във футбола, не знам", каза мениджърът, който смята, че ще са нужни и 10 години, за да се оправят грешките на ВАР системата. "Нека да направим всичко, което можем, индивидуално и колективно, за да подобрим играта във всеки аспект", призова той.

"Като погледнем мачовете, които изиграха и резултатите им, в някои мачове заслужаваха повече, отколкото взеха", каза Артета за съперника Бърнли. Арсенал е на четвърто място в класирането, на три точки зад лидера Манчестър Сити, докато Бърнли е предпоследен с 4 точки от 11 мача.