Белгиецът Леандро Тросар е уверен, че всеки път, когато Букайо Сака владее топката, той може да създаде опасна ситуация за Арсенал. Сака асистира за попадението на Тросар при победата на "артилеристите" над Бърнли с 3:1 в събота в мач от Висшата лига.

28-годишният нападател натрупа 6 гола от началото на сезона и заслужи похвалите на мениджъра Микел Артета.

"Не знам защо, но всеки път, когато Сака е с топката, знам, че трябва да се доближа до него или да тръгна в атака", заяви Тросар, цитиран от БТА.

"Така се стигна и до гола ми срещу Бърнли", добави футболистът на Арсенал, който рискуваше да се контузи при попадението.

"В момента, в който отклоних топката, опитах да се предпазя, но ударих ръката си в гредата. Беше наистина болезнено, но всичко е наред и болката се успокои. Винаги е хубаво да отбележиш гол, с който помагаш на отбора си да спечели. Беше много важно да успеем да победим преди паузата за националните отбори и се радвам, че успяхме", каза още Леандро Тросар.

Капитанът на Бърнли Джошуа Браунхил вярва, че тимът е показал положителни неща в последните си срещи.

"Мисля, че като цяло има много положителни неща, но в крайна сметка допуснахме поражение, така че всички са разочаровани", заяви той пред официалния уебсайт на клуба.