Бразилия е на път да ядоса сериозно Арсенал, заради отношението си към нападателя Габриел Жезус, пише „Дейли Мейл“. 

Футболистът бе повикан за мачовете с Колумбия и Аржентина, въпреки че не е играл от 4 октомври, когато получи разтежение в бедрото. 

В Северен Лондон бяха притеснени, че Жезус не прогресира с възстановяването си според очакванията, но въпреки това бяха принудени да го освободят и той да се прибере в родината си. 

Селекционерът на Селесао Фернандо Диниз твърди, че няма да се поемат излишни рискове с Жезус, но в националния отбор искат да видят лично какво е състоянието му. От Арсенал пък се притесняват, че здравето му може да бъде рискувано и да играе срещу Аржентина, без да е напълно готов. 

Техническият директор Еду поддържа непрекъсната връзка с медицинския екип на Бразилия, но Жезус вече направи лека тренировка. 

„Вярвам на играча и знам, че той не дойде тук без това да е планирано. Казва, че се чувства добре и преценихме, че е интересен риск да е тук. Състоянието му е добро. В същото време обаче, се отнасяме към него много внимателно. Ако е в добро състояние, ще е на линия за Аржентина. Ако не, тогава ще погледнем към друг“ заяви Диниз. 

Ако Жезус остане до края на легера на Бразилия, той би се прибрал в Лондон по-малко от 72 часа преди мача срещу Брентфорд следващата събота.