Английският национал Деклан Райс заяви, че трансферът му от Уест Хям към Арсенал за солидна финансова сума, го е оставил "много нервен", тъй като полузащитникът е знаел, че пристига в нов клуб, който ще очаква от него незабавно да окаже влияние на терена, пише БТА.

Арсенал подписа с 24-годишния Райс на 15 юли тази година за 105 милиона паунда, което бе рекорден трансфер между два британски клуба, надминавайки 100-те милиона паунда платени от Манчестър Сити на Астън Вила за Джак Грийлиш през 2021-а.

"Когато трансферът се осъществяваше, аз бях много нервен заради цената", призна Деклан Райс пред репортери преди последния мач на Англия от квалификациите за Евро 2024 срещу Република Северна Македония. Англичаните гостуват тази вечер в Скопие в последната си среща от група С на пресявките за Еврошампионата по футбол догодина.

"Ти си човек, който купуват за 105 милиона паунда, а това не се усеща нормално. Но причината беше това, което направих в Уест Хям и това беше оценено. Тези 100 милиона паунда са доста пари и осъзнавах напрежението, което идва с тях. Не става дума само за напрежението, което сам си поставящ, но има очаквания, когато си купен за толкова пари, представянето ти трябва да се види веднага. Хората инвестираха много пари в мен, така че трябваше да докажа защо съм привлечен и да променя нещата", продължи Райс.

Полузащитникът заяви още, че разбира защо съотборникът му в националния тим на Англия Джак Грийлиш, който спечели требъл с Манчестър Сити през миналия сезон, може да е имал трудности непосредствено след трансфера си.

"Той беше футболист за 100 милиона паунда, но не играеше много, така че това е било някак различно за него. Сега направо лети и за мен ситуацията е подобна", добави Райс.