Габриел Жезус се завръща за Арсенал, обяви мениджърът Микел Артета в навечерието на мача срещу Брентфорд. 

Бразилецът пропусна мачовете от последния месец заради контузия от двубоя със Севиля в Шампионската лига, но се завърна наскоро и игра за националния отбор. 

„Жезус е на разположение. Все пак игра 97 минути в сериозен мач, но имаме и още една тренировка, на която да видим състоянието на всички. Полетът им бе дълъг, така че ще преценя по-късно кой да играе“ заяви Артета. 

В отсъствието на Жезус Еди Нкетиа имаше избухване с хеттрик  срещу Шефилд Юнайтед, а и Леандро Тросар бе използван повече в нападение. Като цяло обаче бразилецът е много полезен с цялостното си замесване в играта и влияние в играта. 

Мартин Йодегор, който имаше мозъчно сътресение, също прогресира и може да бъде на линия, докато Аарън Рамсдейл ще замени на вратата Давид Рая, който няма право да играе срещу Брентфорд, чиято собственост е все още. Бен Уайт е под съмнение. 

Арсенал е на точка от лидера Манчестър Сити и изостава по-голова разлика от втория Ливърпул, който ще гостува именно на Гражданите и при определени обстоятелства Артилеристите могат да се върнат на върха.