Арсенал едва не изпусна сигурни три точки срещу Уувърхамптън, след като наложи тотална доминация през първата част, но в крайна сметка потрепери в края на срещата, за да удържи аванс си от 2:1.

Букайо Сака и Мартин Йодегор вкараха попаденията за домакините още преди да са изминали 15 минути от срещата. Англичанинът вкара един от редките си голове с десния крак след добра комбинация на къса дистанция, а норвежецът вкара един от типичните отборни голове за „артилеристите“ след множество точни подавания и индивидуална класа на съотборниците му.

Двата гола преднина обаче дадоха фалшиво усещане за спокойствие в лагера на временния лидер от Висшата лига, защото бавно и сигурно инициативата бе изпусната и дори Давид Рая на няколко пъти трябваше да поправя кошмарни грешки на Олександър Зинченко.

Матеуш Куня все пак се разписа с мощен изстрел от границата на наказателното поле в 86', а след това стана видимо, че напрежението започва да обзема играчите на Микел Артета. Дългото продължение също допринесе за това, но в крайна сметка резултатът се запази 2:1.

Арсенал вече има 33 точки в актива си, докато Уувърхамптън остава с 15 пункта. „Лондончани“ така ще могат да изгледат с интерес дербито между Манчестър Сити и Тотнъм в неделя, когато със сигурност един от основните конкуренти за титлата ще изгуби точки, а, защо не и двата.