Мениджърът на Арсенал Микел Артета не изключи раздяла с вратаря Аарън Рамсдейл, който по-рано през кампанията загуби титулярното си място в отбора. 

Испанецът все пак обяви, че иска футболистът да остане в тима, въпреки че от 3 септември досега той е записал едва 3 участия, 2 от които в „Карабао Къп“. 

Рамсдейл иска да бъде част от отбора на Англия за Евро 2024, но за целта трябва да играе и затова евентуалната му продажба през януари започва да изглежда все пак по-вероятна, като сега е спряган и за Нюкасъл, където Ник Поуп се контузи. 

„Искам Аарън да бъде при нас. Радвам се, че имам двама много добри вратари на разположение“ заяви Артета преди мача с Лутън. 

След това обаче, когато бе попитан дали категорично би  отхвърлил възможността за раздяла с играча през зимата, той каза: „Не бих направил това за нито един играч. За никого. Не мога да кажа, че играч на Арсенал няма да напусне през януари или че някойще бъде тук през следващите 3 години. Не мога да кажа, че някой няма да премине в Нюкасъл. Просто не бих могъл да го гарантирам и няма да го направя“.