Героят за Арсенал Деклан Райс обяви, че това може да е ключов момент през сезона за отбора, след като донесе невероятното 4:3 срещу Лутън снощи. 

Халфът вкара с глава в 97-ата минута и така лондончани дръпнаха с 5 точки пред Ливърпул в класирането, постигайки нова драматична победа. 

„Лутън е силен отбор, който не може да бъде подценяван, защото има качество в състава си. Те ни накараха да си платим за слабата си игра при статичните положения, но все пак да спечелим по такъв начин в края, това може да е невероятно важен момент” заяви Райс. 

„Трябва да мислиш единствено за новия ден. Аз не бях тук миналия сезон, когато те водеха с 8 точки, но след като дойдох работихме много за сработването ми. Необходимо е да се тревожим само за себе си и за никой друг, да правим това, което мениджърът иска и да печелим” добави той. 

„В края натиснахме и когато Мартин (Йодегор) центрира, просто успях да се измъкна от пазача си и да атакувам топката. Всичко обаче можеше да се случи. Топката влетя в далечния ъгъл и именно това са моментите, за които живееш. Това бе невероятен мач, с невероятен победен гол” каза още Райс.