Микел Артета ще бъде наказан за предстоящото гостуване на Арсенал срещу Астън Вила в събота, но това със сигурност не е голям проблем. 

Испанецът получи жълт картон по време на бурната си радост след гола на Деклан Райс за 4:3 срещу Лутън снощи, което бе 4-ото му официално предупреждение и той няма да може да бъде на пейката. 

След мача Артета очаквано бе на Седмото небе след драматичния успех, при който ще се запомнят и две сериозни грешки на вратаря Давид Рая за два от головете на съперника. 

„Насладих се на случилото се, особено в края. Това е невероятното във футбола, защото можеш да преживееш невероятни емоции и това бе наистина специална вечер” заяви специалистът. 

„Поздравления за Лутън за играта им и за невероятната атмосфера, която създадоха. Те ни затрудниха много, но намерихме начин да победим. Показахме характер и устойчивост в труден момент. Да играеш на всеки 3 дни не е лесно, но момчетата показаха колко силно искат да печелят. Получихме лесни голове, от които не сме доволни, но все пак това се случва понякога и най-важното е как реагираш на това” добави той, като отказа да обвини вратаря Рая. 

„Тук не става въпрос да се търсят виновни. Никога не сме го правили и този път също няма да го направим. Въпросът е как отборът реагира в трудните ситуации и аз одобрявам тази реакция. Разбира се смятам, че можем да се защитаваме много по-добре” каза още Артета.