Арсенал може и да продължава с шампионския си поход във Висшата лига, но водещата тема си остава тази с вратарския пост. Медиите в Англия изглеждат лично афектирани от решението на Микел Артета да държи Аарън Рамсдейл на скамейката за сметка на Давид Рая. Затова треньорът на „топчиите“ отново бе принуден да коментира грешките на своя сънародник, като този път фокусът бе върху срещата с Лутън през седмицата.

Вижте формата и постиженията му, откакто дойде при нас. Впечатляващи са, но, какво да ви кажа? Разполагам с трима страхотни вратари. Доволен съм и да имам великолепни крила, но някой трябва да остане на скамейката. Въпросите ви обаче не са свързани с тях и трябва да го приема“, каза Артета по време на днешната си пресконференция.

На „острова“ винаги са били особено бдителни, когато се сравняват изявите на английски състезатели с тези на чужденците, защото се смята, че това косвено дава отражение върху представянето на националния отбор.

Англия отдавна няма стабилен вратар и сякаш през миналия сезон Рамсдейл даде наченки, че може да се превърне в следващия №1 за „трите лъва“. През лятото обаче Арсенал привлече Рая и малко след това Артета размени позициите им и вече испанецът се ползва с почти пълното доверие на наставника.