Давид Рая вярва, че битката му с Арън Рамсдейл за титулярен на вратар в Арсенал ги е направила и двамата по-добри играчи. Испанският национал в момента е предпочитан избор от Микел Артета, а в неделя той стана първият вратар този сезон във Висшата лига, който не допусна гол срещу Брайтън. "Артилеристите" спечелиха мача с 2:0 в неделя и излязоха начело в класирането.

Рая се завърна на вратата срещу Брайтън, след като Рамсдейл игра в последния мач от груповата фаза на Шампионската с ПСВ Айндховен, завършил 1:1. Откакто се наложи в отбора през септември, испанецът безспорно се превърна в номер 1 на Артета, а дебатите кой да заеме позицията в дългосрочен план продължават.

Давид Рая е на мнение, че жестоката конкуренция се отразява положително както на него, така и на английския национал Рамсдейл.

"Разбира се, че го направих по-добър вратар. Мисля, че тази битка - не бих казал битка, това е просто взаимодействие един друг по време на тренировка, опитвайки се да си помагаме", отговори той на въпрос дали конкуренцията го е направила по-добър вратар.

"Той е топ, топ вратар и топ, топ съотборник. Надявам се, че може да каже същото за мен! Ние сме съотборници, борим се за една позиция", добави Рая.

Следващият мач за Арсенал е гостуване на Ливърпул на "Анфийлд". Двата тима са само на точка разлика един от друг в класирането в битката за първото място.

"Разбира се, това е важен мач за всеки от най-добрите отбори - да играе срещу Ливърпул далеч от дома. Феновете ще бъдат още повече зад нас сега, особено когато се борим да сме на върха във Висшата лига. Ще бъде много, много важен мач, но не трябва да се фокусираме върху атмосферата. Трябва да се съсредоточим върху себе си, върху футбола и да спечелим двубоя, каза още стражът.