Арсенал трябва да направи всичко по силите си да привлече полузащитника на Астън  Вила Дъглас Луис. Това твърди бившият играч на лондончани Киърън Гибс. 

Артилеристите допуснаха поредни загуби от Уест Хям и Фулъм, което сериозно подкопа амбициите им за титлата. 

Мнозина смятат, че приоритет за подсилване трябва да бъде атаката, но според Гибс проблемите са в средата на терена и Дъглас Луис, към когото клубът имаше сериозен интерес преди време, може да ги реши да донесе стабилност.

„За мен не е печелившо да разчиташ само на атаката си и да се стремиш да надвкараш опонента. Трябва да си стабилен в средата на терена и напоследък се вижда, че именно там са големите проблеми на Арсенал, който има едва 1 суха мрежа в последните си 7 мача“ заяви Гибс пред ESPN. 

„Решението е да бъде привлечен някой като Дъглас Луис. Има начини да се направи сделка, като например да бъдат разменени играчи. Арсенал има Емил Смит-Роу, Еди Нкетиа, а и други, които може да предложи“ добави той. 

Потенциално привличане на бразилеца наистина ще е много трудно, тъй като той поднови договора си с Вила до 2026-а, а и тимът се справя отлично в момента и е в топ 4 а класирането.