Арсенал е готов да плати неустойката на халфа на Реал Сосиедад Мартин Субименди, за да го привлече през зимата, твърди каталунското издание „Спорт“. 

Футболистът бе в плановете на Микел Артета още през миналото лято, но тогава играчът предпочете да остане в тима  от Сан Себастиан. 

Сега обаче ситуацията може и да се промени, тъй като се твърди, че лондончани са готови да извадят 50 милиона паунда и да откупят Субименди. 

Артета търси нов класен полузащитник, след като Томас Партей продължава да има сериозни проблеми с контузии и пропуска много мачове. 

Лошите резултати в последните двубои също показаха, че положението при Артилеристите не е розово, след като тимът спечели само веднъж в 7 срещи, губейки последните си 3 двубоя. 

Играчът има договор със  Сосиедад до лятото на 2027-а, но очакванията са, че ще напусне съвсем скоро. Артета обаче иска да подсилва и атаката си, а и вероятно ще се наложи да продаде някой футболист, за да се спази финансовия феърплей, така че все пак не е сигурно, че Субименди ще бъде привлечен.