След 4 мача без победа като гост във всички турнири Арсенал най-сетне усети вкуса на успеха далеч от "Емирейтс". Играчите на Микел Артета треснаха 2:1 Нотингам Форест в мач от 22-ия кръг на Висшата лига.

Жезус откри в 65-ата мин. 7 по-късно Сака удвои, с което реши сблъсъка.

В последната минута от редовното време домакините все пак намалиха. Точен бе Авониуи. Време за повече нямаше и играчите на Артета си тръгнаха с трите точки.

С успеха Арсенал се изкачи на второ място. "Артилеристите" събраха 46 точки и са само на 2 от лидера Ливърпул. Мърсисайдци обаче са с мач по-малко.


Първите минути започнаха мудно и до опасност пред двете врати липсваше. Единственото по-сериозно положение се откри пред капитана на Арсенал Йодегор, който бе на добра позиция, но ударът му бе блокиран.

Секунди по-късно Зинченко изведе Смит Роу, който центрира към Жезус. Опитът на бразилеца също бе отклонен и топката излезе в ъглов удар.

При една от много редките си атаки Нотингам успя да направи нещо, което гостите не правеха - стигна до изстрел към вратата. Данило напредна и отправи удар от дистанция, но не затрудни Рая, защото топката мина над вратата.

Като по чудо гостите не откриха резултата в края на първата част. Тогава Букайо Сака се озова на чиста позиция. Крилото стреля, но шутът му премина на сантиметри от дясната греда на Търнър.

Арсенал поне инициативата през вторите 45 мин още от самото начало.

Седем минути след началото на частта Сака намери празното пространство и стреля по диагонала. Топката рикошира у играч на Форест и стражът на Нотингам със сетни усилия изби с една ръка.

Късметът отново помогна на домакините в 57-ата мин. От близка дистанция удар на Жезус оправи мощен разтресе страничния стълб на домакините.

Логичното се случи в 65-ата, когато Арсенал най-сетне намери път към вратата на Форест. "Топчиите" изпълниха бързо тъч. Топката попадна у Габриел Жезуш. Бразилецът тръгна с топка в крака по самата аутлиния, а накрая стреля между краката на Мат Търнър, който не се намеси добре и топката влетя в мрежата му.

В 72-ата мин лондончани решиха всичко. Букайо Сака направи 2:0 след грешка в изнасянето на топката от страна на домакините. Монтиел сбърка в центъра, топката попадна у Жезус. Бразилецът напредна и подаде на Сака, който с прецизен удар прати топката в мрежата в долния ляв ъгъл на домакините.

В 89-а минута Нотингам Форест успя да намали резултата. Монтиел проби отдясно и намери Авониуи. Първоначално резерва  не овладя добре, но се пребори за топката със Салиба и стреля, а ударът му порази целта.

НОТИНГАМ - АРСЕНАЛ 1:2

НОТИНГАМ: Търнър, Монтиел, Омобамиделе, Мурийо, Тофоло, Мангала, Данило, Уилямс, Гибс-Уайт, Домингес, Ууд
АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Магаляеш, Зинченко, Райс, Смит Роу, Йодегор, Сака, Мартинели, Жезус