Микел Артета очаквано бе повече от доволен, след като Арсенал размаза Уест Хям с 6:0 и постигна рекордна и впечатляваща победа като гост във Висшата лига. 

Така Артилеристите си върнаха тъпкано за двете загуби от Чуковете през сезона – 1:3 за Купата на Лигата и 0:2 в първенството. Наставникът призна, че случилото се в предишните двубои е послужило за допълнителна мотивация на отбора му. 

„Много съм щастлив заради представянето и играта ни. Толкова категоричен резултат на трудно място за гостуване казва много за това, как се справиха момчетата. Трябваше да си връщаме заради последните два мача с тях и това бе добра мотивация и за момчетата” заяви Артета. 

„Прекрасно е да сътворим нещо историческо, особено по този начин. Намираме се в добър момент и когато има нещо такова, е важно той да бъде удължен максимално. Още  от началото отборът изглеждаше остър и постигнахме наистина отлична победа” добави той. 

„Това, което Букайо прави в последните 2-3 сезона и постоянството му на тази възраст, е забележително. Неговото поведение, качество и принос във всеки мач са невероятни. Що се отнася до Деклан Райс той бе посрещнат добре от феновете на домакините, но тези мачове винаги са трудни. Доволен съм, че головете бяха разпределени между няколко играчи, защото това показва отдаденост и желание” каза още той.