Преди часове специалистът по трансфери Фабрицио Романо излезе с информация, че Килиан Мбапе ще напусне "Пари Сен Жермен" в началото на лятото, когато му изтича договорът и ще напусне като свободен агент.

Според всички експерти и анализатори е въпрос на време кога ще бъде финализиран договорът на френската звезда и кога ще бъде обявен като играч на "Реал" (Мадрид).

Около 25-годишната суперзвезда обаче има слухове за потенциален трансфер в лондонския клуб "Арсенал", пише "24 часа".

На пресконференция мениджърът на "артилеристите", Микел Артета, заяви че в трансферните разговори за играчи от калибъра на Мбапе трябва винаги да включват неговия отбор, но в случая ситуацията изглеждала по различен начин.

С тези думи Артета намекна, че слуховете за шоков трансфер в лондонския тим биха били нереалистични.

Отдавна се знае за сагата между Мбапе и "Реал" (Мадрид), като кралският клуб е проявявал интерес към него неколкократно, но винаги ПСЖ успяваше да предложи нещо повече на масата.

През последните години френската супер звезда имаше оферти от саудитския клуб "Ал Хилал" на стойност 300 милиона евро, която бе отхвърлена от него, както и оферта от "Реал" (Мадрид) на стойност 220 милиона евро, която пък не бе одобрена французите.

На въпроса колко би била заплатата на Мбапе в "Реал" (Мадрид), анализаторите отговарят, че "лос бланкос" имат намерение да го направят най-скъпо платения им футболист за всички времена.

Засега предположенията за заплатата на суперзвездата са около 50 милиона евро на година или 25 милиона евро след приспадането на данъците в Испания.