Арсенал трябва да използва поражението от Порто в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига като гориво за съботното домакинство срещу Нюкасъл във Висшата лига, смята мениджърът на лондончани Микел Артета.

"Артилеристите" спечелиха последните си пет мача в лигата, отбелязвайки 21 гола и имат шанс да намалят изоставането си от лидера в класирането Ливърпул на 2 точки при успех над Нюкасъл.

"Това, което се е случило в друг турнир, остава там, а това, което не може да се отрече е усещането след загуба. Трябва да го използваме по наистина мощен начин, за да станем по-добри", коментира Артета.

"Нюкасъл е наистина добър отбор. Имат добър треньор и фантастични футболисти. Разполагат с отличен отборен дух и са трудни за побеждаване както за нас, така и за други опоненти", добави испанският специалист.

"Чувствам вълнение, тъй като сме в битката за титлата и искаме да останем там. Като цяло очакванията са фокусирани повече върху другите два конкурента. Мисля, че ние сме в добра позиция и сме там, където искаме. Не знам дали можем да станем по-добри, но важното е да продължаваме да вярваме в това, което правим. Със сигурност можем да развием доста неща, но и вярвам, че правим много неща правилно", каза още Микел Артета.

Испанецът разкри, че Томас Партей може да се завърне за двубоя Нюкасъл. Той не е играл от миналия октомври, когато контузи бедрото си.

Габриел Жезус и Олександър Зинченко също може да се появят в игра, докато Такехиро Томиясу все още не е на разположение.