Късен гол на Кай Хаверц донесе скъпоценно 2:1 на Арсенал срещу Брентфорд в 28-ия кръг на Висшата лига. 

Артилеристите имаха големи трудности след огромен гаф на вратаря Аарън Рамсдейл, но все пак спечелиха и поне до утре оглавиха класирането с 64 точки. 

Рамсдейл все пак се реваншира с някои добри спасявания, но като цяло хората на Микел Артета доминираха и логично и заслужено спечелиха. 

За домакините Аарън Рамсдейл беше на вратата, след като Давид Рая няма право да играе срещу отбора, който държи правата му. Леандро Тросар пък замени контузения Габриел Мартинели в атака. Александър Зинченко се завърна на пейката след контузия. За Пчеличките отсъстваше Серхио Регилон, заменен от Кийн Люис-Потър. 

Домакините натиснаха още от началото и Сака намери Тросар, който обаче не успя да овладее и да съответно да стреля. В 10-ата минута при контра за гостите Габриел дръпна цинично да екипа Уиса и получи жълт картон, като гостите претендираха и че може да отнесе и червен, което обаче не стана. 

Домакините не успяваха да стигнат до чисти положения, преди в 19-ата минута все пак да поведат. Уайт получи възможност и центрира отлично, а Деклан Райс засече с глава и реализира хубаво попадение. 

Малко по-късно Хаверц стреля по земя, но без да затрудни Флекен. В 35-ата минута германецът бе изведен добре, но си поведе лошо и въпреки че след това стреля, прати топката встрани. 

В самия край на полувремето обаче, Брентфорд шокиращо изравни след огромен гаф на вратаря Рамсдейл. Той получи от Габриел, но се забави да изчисти, а след като изрита топката тя се отби в плъзналия се по тревата Йоан Уиса и топката спря в мрежата. Ужасен гол за Арсенал и напрежение за домакините. 

След паузата Арсенал натисна здраво, но в 55-ата минута Тони едва не вкара нов гол по вина на Рамсдейл, след като опита да го прехвърли от около 40-45 метра и почти успя, преди стражът все пак да успее да избие. Артилеристите не спираха да атакуват, но голът не идваше. Те поискаха  дузпа за едно задържане срещу Тросар, но сигнал  не последва. 

Тросар стреля слабо малко по-късно, за да дойде удар в гредата на Райс след подаване на Йодегор. Гол обаче нямаше, а Артета пусна и Жезус. В крайна сметка обаче, Артилеристите стигнаха до скъпоценния гол. В 86-ата минута Йодегор намери Уайт, който отново центрира отлично,  а Хаверц засече с глава и вкара скъпоценния гол. 

В добавеното време домакините пак поискаха дузпа за задържане срещу Габриел, но ВАР прегледа положението и отново нямаше отсъждане, което обаче не се оказа фатално и Арсенал все пак спечели. 

Арсенал – Брентфорд    2:1

1:0    Райс 19
1:1    Уиса 45+4
2:1    Хаверц 86

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Кивьор (79 Зинченко), Райс, Жоржиньо (70 Жезус), Йодегор (95 Партей), Сака, Тросар (79 Нелсън), Хаверц
Брентфорд: Флекен, Рьорслев (90 Годос), Занка, Айер, Колинс, Люис-Потър, Норгор (34 Йенсен), Ониека (78 Ярмолюк), Янелт (90 Дамсгор), Уиса (78 Мопе), Тони