Кай Хаверц изобщо не е трябвало да бъде на терена в края на мача, за да донесе победата на Арсенал. Това обяви мениджърът на Брентфорд Томас Франк, след като германецът реализира късно попадение и Артилеристите измъкнаха успех с 2:1, за да поведат в класирането. 

Гостите обаче претендираха, че нападателят е трябвало да получи жълт картон за симулация двайсетина минути преди края заради лесно падане след намесата на Нейтън Колинс и да бъде изгонен, след като вече веднъж бе предупреден официално.  Реферът Роб Джоунс обаче реши друго. 

„Мисля, макар че обикновено не бих го казал, че Хаверц изобщо не трябваше да бъде в игра, когато вкара гола. За мен действието му бе откровена симулация, когато те поискаха дузпа. Когато се изгледа положението отново, всичко се вижда ясно. Може би за съдията Роб Джоунс бе трудно, но лайнсменът със сигурност трябваше да забележи и за мен в ситуацията няма никакво съмнение” заяви Франк. 

В акаунта си в социалната мрежа „Х”, от Брентфорд също отбелязаха, че в Арсенал са имали късмет, че в края на мача са били в пълен състав. „Хаверц, който вече имаше жълт картон, се хвърли на земята в опит да спечели дузпа, но не получи втори” отбелязаха Пчеличките. 

Според анализатора Джейми Реднап германецът наистина е симулирал и е имал късмет да остане в игра, като единствено го е спасило това, че съдията не е имал ясна видимост към положението. „Позицията на рефера не е най-добрата, но контакт няма и той просто иска да спечели предимство. Хаверц търси дузпата и има сериозен късмет” заяви той.