Трябваше да спася 3 дузпи, обяви Давид Рая, след като помогна на Арсенал да победи Порто след наказателни удари и да стигне до 1/4финалите в Шампионската лига за първи път от 14 години. 

Вратарят отклони леко топката при изпълнението на Уендел и тя се отби в гредата, след което отрази и удара на Галено. При едно от другите 2 изпълнения той също бе близо до спаси, след като докосна топката, но не успя да я избие. 

„Чувството е прекрасно, особено за мен лично, защото това е първото ми участие в Шампионската лига, а и за първи път клубът стига толкова далеч в турнира от доста време. През този сезон работим много върху дузпите, защото знаем колко важни могат да бъдат и сега усилията ни се отплатиха. Страхотна вечер!” заяви испанецът, чийто тим изравни общия резултат с гол на Леандро Тросар. 

„Трябваше да спася 3 удара, но съм на Седмото небе, заради двете си спасявания и това, че продължаваме. Порто ни затрудни много и в двата мача, но стигнахме до гола, който ни трябваше, а след това мачът стигна до дузпи, при които е важно да си психически устойчив. Играхме наистина много добре и именно заради тези вечери искаш да бъдеш на терена. Сега ще празнувам и ще се насладя на вечерта” добави той. 

Рая получи доверието от Микел Артета в хода на сезона, измествайки Аарън Рамсдейл и въпреки че има някои колебания, все пак остава солиден, а това определено бе и неговият момент.