"Това бе много оспорван мач. Ние направихме още една голяма крачка". Това заяви мениджърът на Арсенал Микел Артета след нулевото равенство с Манчестър Сити миналата вечер. "Артилеристите" се представиха страхотно в защита на "Етихад" и така ще завършат сезона без загуба срещу преките си конкуренти за титлата Ливърпул и Сити.

"Те са много физически отбор, но мисля, че се справихме с това. Имат капацитета да сменят формацията си, за да пробият съперника. Мисля, че ние създадохме по-добрите положения. На моменти бяхме много агресивни и пращахме топката в опасни зони. Представянето ни като отбор и индивидуално бе феноменално. Мисля, че те не вкарват гол на "Етихад" за първи път от 2021 година насам. Това бе много тежък тест за нас. Искахме да спечелим, но ако не можеш да спечелиш, тогава трябва да не загубиш", допълни испанският специалист.

След този резултат Ливърпул поведе еднолично в класирането на Висшата лига, с две точки повече от Арсенал, докато Манчестър Сити е на трета позиция с точка по-малко от лондончани.