Микел Артета засипа с похвали играчите на Арсенал след снощното впечатляващо 5:0 над Челси във Висшата лига. 

Артилеристите разбиха съперника си от столицата след 4 гола след почивката, за да подобрят сериозно головата си разлика и да запазят натиска върху конкурентите Ливърпул и Манчестър Сити. 

„Това, което момчетата направиха в последните 10 дни във физическо отношение, е невероятно. Когато погледнете някои от показателите ни за последните мачове, те наистина изглеждат нереални. Те обаче силно искат да се подобравят, имат необходимия характер и са амбицирани да печелят“ заяви наставникът. 

„Това разбира се е страхотер резултат и фантастична победа, която ще ни зареди с още повече увереност, че в решаващите моменти срещу подобни силни съперници, можем да играем толкова добре. Нямаме обаче време за големи празненства, защото в неделя ни очаква нов голям мача, за който трябва да сме готови“ добави той. 

„Мисля, че в индивидуално, но и колективно отношение, се справихме повече от добре. След почивката заиграхме наистина добре и реализирахме положенията си. Радостен съм заради нашите фенове“ изтъкна Артета, чийто тим постигна най-голямата си победа срещу Челси в историята.