Бенямин Шешко ще подпише нов и подобрен договор с РБ Лайпциг на фона на значителния интерес към 21-годишния футболист. Очаква се Лайпциг да обяви новия договор на нападателя в сряда. Интерес към Шешко проявяват Арсенал, Челси, Манчестър Юнайтед и Милан.

Очаква се новият договор на голаджията да бъде под формата на едногодишно удължаване на предишния му договор, който беше до юни 2028 г., при по-добри условия. Ще има и джентълменско споразумение между Шешко и Лайпциг, вероятно вместо договорна освобождаваща клауза, което ще му позволи да напусне при подходяща оферта. Тази цифра ще бъде обсъдена, преди да се стигне до приемлив диапазон.

Това лято Арсенал се явяваше фаворит за подписа на Шешко, но оставането на играча в Лайпциг винаги е било ясно изразена възможност и най-голямата заплаха за осуетяване на надеждите на отбора от Северен Лондон. От Милан, Челси и Манчестър Юнайтед също следяха ситуацията.

Предишният договор на Шешко съдържаше освобождаваща клауза в размер на 65 млн. евро (55,3 млн. паунда), което означава, че представянето му на европейското първенство едва ли щеше да повлияе значително на потенциалната му продажна цена. Той е на линия да представя Словения на турнира, като в група С неговият отбор ще се изправи срещу Дания, Англия и Сърбия.

Лайпциг привлече нападателя от Ред Бул Залцбург през лятото на 2022 г., като словенеца се присъедини към немския отбор през следващата година. Миналият сезон той вкара 14 гола в 31 мача от Бундеслигата, макар да бе титуляр само в 17 от тези срещи. Шешко завърши сезона с попадение във всеки от последните 7 мача.