Легендарният капитан на Арсенал Тони Адамс обяви, че той, а не Сър Чипс Кезуик е трябвало да бъде избран за президент на клуба.

Наскоро Питър Хил-Ууд напусна по здравословни причини и според бившия защитник решението за неговия наследник не е било особено удачно.

„Чипс е страхотен човек, но не е особено съобразителен избор от страна на собственика. Освен това е на 73. Ако бяха избрали мен това щеше да бъде много по-добро решение“ заяви 46 годишният Адамс пред „Сън“.

Той носи екипа на Артилеристите в продължение на 19 години, като спечели 4 титли и 3 ФА Къп и смята, че по отношение на ръководството ситуацията не е особено добра. „Тимът има нужда от нов мениджър. Изпълнителният директор Айвън Газидис е в доста сложна ситуация и има нужда от помощ“.

Адамс не успя да направи успешна мениджърска кариера след прекратяването на кариерата си и е доста сериозен песимист относно бъдещето на Арсенал, който не е печелил трофей вече 8 години.

„Време е Арсенал да спечели нещо, дори ФА Къп или Купата на Лигата, но честно казано не виждам как ще стане това. Те все още не са достатъчно добри и имат нужда от подобрения на много места. По отношение на титлата бих казал, че отборът е на мили от нея“ изтъкна Адамс.