Наставникът на Арсенал Арсен Венгер очаква Челси да излезе с наранено самочувствие след поредицата от слаби резултати и загубата на лидерската позиция във Висшата лига, но това съвсем не означава, че "сините" ще бъдат слаб съперник.

Французинът добре осъзнава силата на лондонския си враг, но е твърдо решен да прекъсне негативната серия срещу Челси и да покаже кой е господарят на "Емирейтс".

"Челси премина през труден период с по-слаби резултати, но това може да се случи на всеки в първенството. Конкуренцията е силна и всеки, който е на крачка от пробив, може да се препъне", коментира тактично мениджърът на "артилеристите".

"Не може да знаем кога е най-добрия момент да играем с Челси. Всеки мач е специфичен и е ново начало. Те може и да имат по-малко увереност отколкото през октомври, но ние знаем, че победата зависи само от нашата игра."

"В понеделник ще се изправим срещу един класен отбор и не очакваме никакви слабости от тях. Но ние искаме да се представим на най-високо ниво и да покажем, че сме господари у дома."

"Без съмнение, това е мач, който трябва да спечелим. В последните два мача с Челси и Юнайтед този сезон, останахме с усещането, че можехме да спечелим нещо. Сега трябва да покажем нашия растеж."

"Вече гостувахме на Челси, Ман Юнайтед, Ман Сити и Ливърпул, затова в домакинските ни мачове ще се реши бъдещето. Уверени сме преди утрешния мач и знаем, че е голямо предизвикателство. Очаквам много динамичен мач, само така се печелят големите мачове."

Арсенал влиза в коледната серия от мачове като втори в класирането, макар че Венгер недоумява как е възможно да е още в битката за титлата, след като е загубил толкова двубои.

"Изненадан съм, защото паднахме в пет мача - три от тях у дома срещу отбори, които обикновено се борят да не изпаднат. А все още сме близо до върха. Това, разбира се, е добра новина."

В утрешното дерби Арсенал за първи път ще може да разчита едновременно на капитана Сеск Фабрегас и Робин ван Перси в атака. Лукаш Фабиански също ще бъде на линия.

Следващата сряда "артилеристите" гостуват на Уигън, а на Нова година ще гостуват на Бирмингам. Четири дни по-късно приемат другия претендент за отличие - Манчестър Сити.