Манчестър Юнайтед не допусна нова изненада и спечели с 2:0 гостуването си на Борнемут в отложен мач от Висшата лига. 
 
Крис Смолинг и Ромелу Лукаку се разписаха в мача, а по този начин Червените дяволи дръпнаха с 4 точки пред Ливърпул в битката за второто място, като имат 74. Давид де Хеа пък се отчете със 17-а суха мрежа за сезона. 
 
Домакините имаха своите моменти в двубоя, но реално не затрудниха кой знае колко противника. Загубата не е фатална за Черешките, тъй като с 38 точки те са 11-и, като имат 10 аванс пред изпадащите 4 кръга преди края. 

В състава на Юнайтед очаквано имаше доста промени, както бе обещал Моуриньо. Люк Шоу може би неочаквано се появи в защита, Маруан Фелайни стартира в средата на терена, а нападението бе съставено от младоците Лингард, Рашфорд и Марсиал. 

Домакините започнаха енергично и с вдъхновение, но без да могат да постигнат чисти ситуации. Юнайтед не се стресна, но в 11-ата минута Джордън Айб отправи опасен удар, който профуча близо до вратата на гостите. 
 
Гостите овладяха инициативата и контрола върху топката, но на свой ред не бяха достатъчно остри в нападение. Все пак в 27-ата минута Рашфорд накара Бегович да спасява удара му, а малко след  това го Червените дяволи поведоха. 
 
Ерера взаимодейства отлично с Лингард, който проби и подаде пред вратата, където се намираше Крис Смолинг и защитникът нямаше проблем да прати топката във вратата отблизо. Така той се разписа в трета поредна визита, докато Лингард бе замесен в 19-и гол през сезона, след като в предишните си 3 кампании общо бе с 18. 
 
Борнемут отговори с точни удари на Айб и Фрейзър, а в края на първото полувреме Де Хеа направи важно спасяване след удар на Кинг. 
 
След паузата ситуацията на терена не се промени особено, като гостите продължаваха да контролират двубоя. В 56-ата минута обаче Борнемут пропусна отличен шанс да изравни, след като Уилсън не успя да засече пас на Кинг. Нападателят сякаш бе избутан от Джоунс и исканията му за дузпа може би имаха основание, но реферът ги подмина. 
 
Юнайтед имаше нужда от втори гол и той бе доставен от влезлия от пейката Ромелу Лукаку. В 70-ата минута Погба проби и подаде отлично на белгиеца, който много елегантно копна топката над Аке и вратаря Бегович. Това бе 7-ият му гол срещу Борнемут в 6 мача. 
 
До края домакините пак поискаха дузпа, когато имаше съприкосновение между Уилсън и Смолинг, но реферът пак не отсъди такава. В крайна сметка по-голямата класа на Юнайтед си каза думата и тимът си тръгна с 3 точки от южния бряг. 
 
Борнемут – Манчестър Юнайтед 0:2
 
0:1 Смолинг 28
0:2 Лукаку 70
 
Борнемут: Бегович, Франсис, С. Кук, Аке, Дениълс, Фрейзър, Л. Кук, Сърман (74 Гослинг), Айб (57 Мусе), Кинг (82 Дефо), Уилсън
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Смолинг, Джоунс, Шоу, Фелайни, Ерера (72 Ерера), Погба (79 Блинд), Лингард (63 Лукаку), Рашфорд, Марсиал