Манчестър Юнайтед допусна срамна загуба с 0:2 като гост на Олимпиакос в първи осминафинален мач от Шампионската Лига, игран на стадион "Караискакис".

"Червените дяволи" изиграха изключително слаб мач и напълно заслужено загубиха от гръцкия шампион.

Домакините откриха резултата към края на първото полувреме, когато силен удар бе отклонен от Алехандро Домингес в наказателното поле и излъга Давид де Хеа.

След почивката пък играещият под наем от Арсенал Джоел Кемпбъл вкара втори гол след страхотен удар от над 25 метра. За цял мач Юнайтед имаше едно единствено положение за гол, но то бе опропастено от Робин ван Перси.

Така тимът на Дейвид Мойс е изправен пред изключително трудна задача преди реванша на "Олд Трафорд". Ако отпадне от надпреварата, сезонът вероятно ще е пълен провал, тъй като вече бе елиминиран за двете купи в Англия, а достигането до Топ 4 е почти невъзможно.


Мачът започна с по-активна игра на домакините, които бяха много вдъхновени. В първите минути играта бе почти изцяло в половината на Манчестър Юнайтед

В 8-та минута домакините имаха страхотно положение за гол. Крис Смолинг загуби топката близо до тъча и Алехандро Домингес започна бърза контраатака. Той подмина на скорост няколко играчи на Юнайтед и навлезе непокрит в наказателното поле, но в решителния момент Неманя Видич се хвърли пред него и блокира удара.

Първата възможност за Юнайтед дойде в 17-та минута. След центриране от корнер топката не бе избита и попадна в Том Клевърли, но той стреля от десетина метра над напречната греда. В оправдание на халфа позицията не бе чиста, тъй като пред него имаше съперник.

В 25-та минута Олимпиакос отправи нелош удар. Ернан Перес стреля диагонално от петнайсетина метра, но топката мина на половин метър от гредата.

Постепенно гостите наложиха контрол върху играта и притежаваха повече топката. Това обаче не доведе до абсолютно никакви опасности пред вратата на гръцкия тим.

Домакините също не изглеждаха особено опасни и не изглеждаше, че могат да вкарат гол. В 37-та минута обаче те изненадващо поведоха в резултата. Маниатис  опита удар от дистанция, който нямаше изобщо да затрудни Де Хеа. В наказателното поле обаче Домингес подложи крак и отклони кълбото така, че излъга вратаря и топката влезе в мрежата.

Три минути по-късно се стигна до опасност пред вратата на Олимпиакос. След центриране от фаул защитник изчисти с глава, но насочи към собствената си врата и топката мина съвсем малко над напречната греда. От получилия се корнер топката бе разиграна заучено и Уейн Руни получи в наказателното поле, но от малък ъгъл стреля в тялото на защитник.

Очакванията бяха за натиск на Юнайтед веднага след почивката, но такъв не последва. Гостите продължаваха да владеят повече топката, но без да застрашат вратата на Роберто.

Олимпиакос от своя страна опитваше контраатаки. И при една такава в 54-та минута резултатът стана 2:0. Джоел Кемпбъл овладя топката в половината на Юнайтед, мушна я между краката на Карик и със страхотен фалцов удар от над 25 метра прати кълбото до страничната греда и направи Де Хеа безпомощен.

Дейвид Мойс реагира с двойна смяна и извади почти незабележимите Том Клевърли и Антонио Валенсия и пусна на тяхно място Шинджи Кагава и Дани Уелбек.

Това обаче не промени нищо на терена. Вместо Юнайтед да натисне, Олимпиакос започна да играе с все по-голямо спокойствие. В средата на полувремето домакините можеха да вкарат и трети гол. Олаитан овладя в наказателното поле и нанесе топовен удар от около 12 метра, като топката мина застрашително близо до гредата.

Домакините продължиха да са по-добрият отбор, докато Юнайтед изглеждаше абсолютно безидеен  в атака. В 81-та минута обаче разсеяна игра в защита на гърците за малко не доведе до гол. Смолинг бе изведен по крилото при малко спорна ситуация за засада, след което поднесе по земя към непокрития в наказателното поле Ван Перси. Той овладя топката и отправи удар от десетина метра, но високо над вратата.

Две минути преди края холандецът пробва с шпагат да изпревари защитник в наказателното поле и наистина успя да чукне топката пред вратаря, но не го затрудни и Роберто спокойно улови.

Олимпиакос - Манчестър Юнайтед 2:0

1:0 Домингес 37
2:0 Кемпбъл 54

Олимпиакос: Роберто, Маниатис, Холебас, Манолас, Маркано, Салино, Н'Динга, Перес (85 Валдес), Кемпбъл, Домингес (76 Машадо), Олаитан

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Евра, Видич, Фърдинанд, Смолинг, Карик, Клевърли (60 Кагава), Йънг, Валенсия (60 Уелбек), Руни, Ван Перси