Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Анди Коул е на мнение, че тимът задължително трябва да завърши в Топ 4, ако иска да бъде магнит за най-добрите футболисти в света.

В същото време реализиралият 121 гола в 275 мача за "червените дяволи" ветеран счита, че спечелването на ФА Къп може да бъде много солиден бонус, който да генерира инерция за следващия сезон.

"Повечето хора осъзнават, че това е един нов Манчестър Юнайтед. Затова е важно клубът да спечели трофей сравнително бързо. А ФА Къп е идеална възможност за това", каза Коул пред клубното списание.

"Ако трябва да бъда честен, смятам че това е солиден бонус, защото според мен основната цел на отбора си остава класиране за Топ 4 и участие в Шампионската лига догодина."

"Това е най-добрият начин да продължиш да съблазняваш най-добрите футболисти. мениджърът се опитва да подобрява формата на отбора и да закара Манчестър Юнайтед там, където трябва да бъде."

"В най-добрия случай ще постигнем и двете цели, защото ФА Къп е платформа за още по-големи неща. Така ще създадем импулс за следващия сезон и дори за по-дълъг период от време."

"Обичам ФА Къп и да я спечеля два пъти с Юнайтед беше много специално. Сега имаме добра възможност да спечелим турнира, защото доста силни отбори отпаднаха", добави Коул.