Манчестър Юнайтед обърна с 3:1 Престън на стадион "Дийпдейл" и се класира на 1/4 финалите за Купата н Англия. Там "червените дяволи" ще срещнат Арсенал.

Домакините от Престън дръпнаха в резултата чрез Скот Леърд, но Юнайтед стигна до пълен обрат след голове на Андер Ерера, Меруан Фелайни и Уейн Руни от дузпа.

Престън не успя на хвърли бомбата и да отстрани "червените дяволи", но домакините заслужават само добри думи за представянето си.

От своя страна момчетата на Луис ван Гаал бяха подценили леко срещата, което можеше да им изиграе лоша шега. Все пак гостите показаха по-качествена игра, заслужено стигнаха до победата и за на 1/4 финал за ФА Къп.

Срещата на стадион "Дийпдейл" започна с атаки и към двете врати. Още в 4-ата минута Кевин Дейвис се озова сам срещу Давид Де Хеа, но правилно бе вдигната засада.

Отговорът на Юнайтед бе силен удар на Уейн Руни от границата на наказателното поле, но в аут. В 10-ата минута Анхел ди Мария пусна отличен пас към Руни, но Стукман педвидливо излезе и улови топката.

Последва ново положение за "червените дяволи". Анхел ди Мария стреля от пряк свободен удар, но топката мина до лявата греда на домакините.

Гостите продължиха да натискат и изнесоха играта пред наказателното поле на Престън. В 18-ата минута Люк Шоу проби по лявото крило и центрира остро в наказателното поле на домакините, където Руми стреля от точката на дузпата, но право в тялото на Бейли Райт.

Това бяха силните минути на Юнайтед, но до гол така и не се стигна. В 28-ата минута бе домакините стигнаха до положение. Галахър стреля с глава, но над вратата.

Последваха скучни минути на "Дийпдейл", като играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било опасни голови положения.

Едва към края на полувремето Юнайтед вдигна темпото и натисна Престън. В 39-ата минута Анхел ди Мария се освободи през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но в аут. Последва и неточен удар на Руни.

Второто полувреме започна шеметно за Престън и домакините успяха да вкарат още в 47-ата минута. Тогава Скот Леърд бе изведен отляво, последва остър шут, топката се чукна в крака на Антонио Валенси, излъга Давид де Хеа и влетя в мрежата на Юнайтед за 1:0.

Пет минути по-късно Престън можеше да забие още едно попадение, но Том Кларк не се възползва от този отличен шанс. Постепенно гостите взеха инициативата и обсадиха вратата на Престън.

След час игра последователно Анхел ди Мария и Уейн Руни имаха уникални шансове за изравняване, но Стукман се намесваше отлично.

В 62-ата минута Маруан Фелайни навлезе мощно в наказателното поле на домакините, но там се заформи леко меле и Фелайни такаи не успя да добута топката до мрежата на Престън.

Три минути по-късно Юнайтед се добра до попадение, което обаче бе леко спорно. Резервата Ашли Йънг проби по дясното крило и поднесе топката на Андер Ерера, който стреля от точката на дузпата и с помоща на дясната греда опъна мрежата за 1:1.

Трябва да се отбележи обаче, че Уейн Руни се намираше в откровенна засада на пътя на топката и преди тя да влезе във вратата на Престън той се отдръпна, което според футболистите на Престън е повлияло на играта и на реакцията на Стукман.

Претенциите на Престън не бяха уважени и попадението на Ерера бе зачетено. Гостите се хвърлиха в оше по-свирепи атаки и стигнаха до нов гол.

В 73-ата минута Маруан Фелайни се извиси и стреля с глава, при което Стукман спаси, но топката се върна в краката на Фелайни, който със свирепа тупалка едва не скъса мрежата за 1:2.

Още в следващата си атака Юнайтед стигна до ново чисто голово положение, но Фелайни не успя да вкара от чиста позиция. 

В 87-ата минута Стукман подкоси Уейн Руни в пеналта и логично се стигна до дузпа за Юнайтед. Зад топката застана Руни и хладнокръвно вкара за 1:3.

До края на срещата гостите контролираха играта, не дадоха шансове на Престън и заслужено са в следващата фаза на турнира.

Престън - Манчестър Юнайтед 1:3

Голмайстори:

1:0 Скот Леърд (47) 1:1 Андер Ерера (65) 1:2 Меруан Фелайни (73) 1:3 Уейн Руни (87)

Престън: Стукман, Хънтингтон, Том Кларк, Бейли Райт, Хъмфри, Килкейн, Уелш, Скот Леърд, Кевин Дейвис, Пол Галахър, Джо Гарнър

Манчестър Юнайтед: Данид Де Хеа, Антонио Валенсия, Крис Смолинг, Маркос Рохо, Люк Шоу, Андер Ерера, Дейли Блинд, Маруан Фелайни, Анхел Ди Мария, Фалкао, Уейн Руни