Халфът на Манчестър Юнайтед Маруан Фелаини обяви, че неговият отбор трябва да нокаутира шумните съседи от Манчестър Сити, които на 99 процента ще изпуснат титлата във Висшата лига, след като напоследък са в серия от слаби резултати.

Големият мач между двата тима е след четири дни, а настроението в Манчестър е приповдигнато и хората в града очакват с нетърпение дерби сблъсъка.

Отборът на Мануел Пелегрини е загубил последните си три визити във Висшата лига и при още една загуба дори и мястото в топ 4 за тима може да бъде поставено под сериозна опасност.

"Това ще бъде един много голям мач", коментира Фелаини, цитиран от "Мирър".

"Сблъсъкът с Манчестър Сити е дерби двубой, така че ще бъде много голямо събитие както за нас футболистите, така и за феновете".

"Искаме да играем през следващия сезон в Шампионската лига, така че за да постигнем това ще трябва да печелим пред нашите фенове".

"Трябва да направим и невъзможното, за да спечелим този сблъсък".

"В Англия всеки мач е като дерби, защото във всеки един двубой се набляга много на физиката. В дербитата трябва да бъдеш по-агресивен, ако искаш да спечелиш".

"Разбира се, всичко трябва да бъде по правилата. Със сигурност ще ми бъде трудно срещу сънародника ми Компани, който е труден за преодоляване играч, но най-важното за мен е моят отбор да победи", завърши Фелаини.