Още по темата

 

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Яп Стам е на мнение, че неговият сънародник Мемфис Депай има потенциала да стане голяма звезда в състава на "Червените дяволи".

Младото холандско крило е първото лятно попълнение на манчестърци, след като трансферът му бе обявен официално вчера и той ще подсили новия си отбор след края на сезона. "Депай е много качествен играч", обяви Стам пред клубната телевизия на Юнайтед.

Още по темата

 

"Юнайтед винаги иска да атакува и клубът има интерес към играчи, които играят с високо темпо, представят се отлично на позиция един срещу един, а също така могат да асистират за голове и да бележат такива. Мемфис е точно такъв футболист".

"Той го доказа с националния отбор на Холандия, а и с екипа на ПСВ, през последните няколко сезона. Освен това мисля, че за него ще бъде добре, че ще работи с Луис ван Гаал в Манчестър Юнайтед, защото двамата се познават много добре. 

На въпрос, дали Депай има потенциала да се превърне в голяма звезда с екипа на Юнайтед пък Стам отговори положително. 21-те гола на младока с екипа на ПСВ Айндховен пък помогнаха на тима му да спечели титлата и той ще бъде дълго време помнен от привържениците на "Филипсите".

Стам, който в момента работи като асистент-треньор във втория отбор на Аякс, изкара в Юнайтед 3 години в периода 1998-2001 година. Интересното е, че и той както Депай премина от ПСВ Айндховен на "Олд Трафорд".