Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал отново доказа, че е един от най-големите мотиватори в съвременния футбол, макар често да е неразбран от фенове и футболисти.

Холандецът изнесе паметна реч по време на гала вечерта по връчването на клубните награди по повод края на сезона в Англия. Макар и леко подпийнал, ван Гаал направи ретроспекция на сезона и не пропусна да акцентира, че феновете на Юнайтед са най-добрите, които някога е срещал.

Монологът на мениджъра напомни за великолепната актьорска игра на Леонардо ди Каприо в хита "Вълка от Уолстрийт". Кой от двамата умее да наелектризира подчинените си по-добре е въпрос на личен избор, но според нас ван Гаал би пожънал успехи и в Холивуд. За капак "лалето" удари приятелски зад врата дясната си ръка Райън Гигс, като уелсецът прие случващото се с усмивка.

<iframe src="https://vine.co/v/eAjAdBXVltM/embed/simple" width="600" height="600" frameborder="0"></iframe><script src="https://platform.vine.co/static/scripts/embed.js"></script>

Ето и незабравимата реч на ван Гаал:

"Винаги е трудно да се обобщи целия сезон, но когато започнахме кампанията имахме 13 точки от 10 мача. Когато си мениджър на такъв клуб, на най-известния клуб в света...  Аз също съм човешко същество и имам опит с други клубове.. когато имаш такъв резултат, не си много обичан от феновете си. И аз излязох на нашия стадион при актив от 13 точки след 10 мача.. Казах си, че трябва да вървя така (б.р. върви леко прегърбен, гледайки в земята) и тогава феновете станаха на крака и започнаха да ръкопляскат.

Казах си - как е възможно?! Как е възможно феновете да ме подкрепят?!  Но... (обръща се към присъстващите в залата) благодаря ви! Благодарение на феновете ние успяхме да продължим. не само аз, но и моят екип, специално моите футболисти. Защото не е толкова лесно когато играеш във велик клуб като Манчестър Юнайтед да имаш 13 точки от 10 мача, да имаш нов мениджър, който изисква нещо различно от  останалите мениджъри.

Не забравяйте и контузиите, които имахме през първата част от сезона. И тогава ние продължихме с невероятен дух в съблекалнята. Отборът трябва да бъде поздравен за духа, който показа! Ние бяхме 13-и в класирането и се изкачихме до трето място. Това беше най-високото възможно стъпало от позицията, на която се намирахме. Тогава ние си повярвахме, че можем да достигнем и второто място.

<iframe src="https://vine.co/v/eAjWwhAWnr6/embed/simple" width="600" height="600" frameborder="0"></iframe><script src="https://platform.vine.co/static/scripts/embed.js"></script>

Помня срещата с играчите. Капитанът Уейн Руни каза "ние ще се борим за второто място в класирането". И аз казах (крещи) "Дааааа! Ще се борим за второто място!" После дойде Коледа и мача с Арсенал за ФА Къп. помните ли го? Ние бяхме по-добрият отбор и по мое мнение най-добрият играч на терена направи грешка. И ние загубихме мача. И срещата с играчите, за която споменах, беше след този мач.

Защото след това ние записахме 6 поредни победи, помните ли?! И тогава гостувахме на Челси. помните ли този мач?! Не, не, не, слушайте ме! Помолих ви да ме изслушате! Тогава имахме 50 точки и както каза Уейн Руни, ние се борихме за второто място. Кой беше по-добрият отбор в мача с Челси?! Лесно е да го кажем сега в тази зала. Не мога да повярвам, но е истината - ние загубихме този мач.

Но можете ли да си представите, когато си имал 80% притежание на топката и 10 големи голови възможности, а те само три, да спечелят мача?! Ако бяхме спечелили този мач и следващите два, които загубихме, ние можехме да бъдем шампиони. Това, което ви казвам е, че ние сме много близо до тях!

Но като мениджър знам, че "ако" не се брои. Ние трябва да покажем повече. И вярвайте ми, играчите и целия екип в Манчестър Юнайтед ще даде най-доброто от себе си. Защо ли? Защото имаме най-добрите фенове на планетата! Благодаря ви, ще се видим отново следващия сезон!

Райън Гигс ми каза... Той винаги е прав, но специално в този случай е много прав. Аз ви казах, че сте най-добрите фенове в света, но тази вечер съм малко разочарован, защото госпожицата, която свири на саксофона го прави фантастично и заслужава вашите аплодисменти!..."

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gMFaSp-Ui68" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe src="https://vine.co/v/eAjKEQr1bYL/embed/simple" width="600" height="600" frameborder="0"></iframe><script src="https://platform.vine.co/static/scripts/embed.js"></script>

<iframe src="https://vine.co/v/eADUudgU23Q/embed/simple" width="600" height="600" frameborder="0"></iframe><script src="https://platform.vine.co/static/scripts/embed.js"></script>

<iframe src="https://vine.co/v/eAjhAYtdx1I/embed/simple" width="600" height="600" frameborder="0"></iframe><script src="https://platform.vine.co/static/scripts/embed.js"></script>