Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Том Клевърли ще напусне клуба и ще премине в Евертън от 1 юли със свободен трансфер, като вече е подписал договор за 5 години с Карамелите. 

25-годишният футболист изкара последния сезон под наем в Астън Вила и бирмингамци искаха да го задържат, но в крайна сметка той предпочете да премине при Сините от Мърсисайд. 

Така Клевърли ще се събере отново с мениджъра Роберто Мартинес, при когото игра преди няколко години в Уигън и се представи на високо ниво, като именно испанецът му даде дебют във Висшата лига през 2010. Още миналото лято играчът искаше такава сделка, но тогава тя на се осъществи. 

По този начин халфът ще прекрати връзката си с Юнайтед след 14 години в клуба, тъй като пристигна в школата на Червените дяволи още като 11-годишно хлапе. 

В периода 2012-2014 той записа доста мачове и с екипа на тима от „Олд Трафорд“, но представянето му бе колебливо и бе ясно, че той няма бъдеще в клуба. За Вила също не бе особено блестящ, макар и да се представи стабилно, като сега се надява, че на „Гудисън“ ще се справи по-добре.