Хавиер Ернандес призна, че няма думи, с които да опише звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Мексиканецът отчете, че Роналдо бере плодовете на своя усърден труд.

Чичарито прекара миналия сезон на „Сантяго Бернабеу“ под наем от Манчестър Юнайтед, но не успя да се наложи в състава и изигра едва 7 мача като титуляр в Примера дивисион. Нападателят призна, че е бил разочарован от статута си на резерва, но в същото време е научил много неща в Мадрид.

„Кристиано е велик играч. Няма думи, с които да го опиша. Той е ясен пример за това как усърдната работа се отплаща. Сезонът за мен бе като училище. Помогна ми да се изградя като играч. Бях много на резервната скамейка, което бе разочароващо за мен, защото не се чувствах важен“, каза Чичарито пред телевизия „Унивисион“, където работи Христо Стоичков.

Въпреки че имаше периферна роля на „Бернабеу“, Ернандес вкара няколко много важни голове за Реал, включително победният в четвъртфинала от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид.

„Голът ми срещу Атлетико бе голямо облекчение за мен, защото беше трудна година за мен и получавах много малко възможности“, допълни мексиканецът.

Бъдещето на Чичарито все още не е сигурно, но интерес към него не липсва. Нападателят обаче не обмисля възможността да остане в Мадрид.