Рафаел Да Силва е привлечен от идеята да играе в Рома. Спекулациите за подобен трансфер тръгнаха още вчера и бяха породени от това, че бразилецът не попадна в състава на Луис ван Гаал за турнето на „червените дяволи“ в САЩ.

На десния бек е било съобщено, че няма да се разчита на него през следващия сезон и трябва да си търси клуб. 25-годишният бразилец има и португалски паспорт, така че няма да взима бройка на играч извън Европейския съюз.

„Договорът му изтича през юни 2016 година и треньорът няма да разчита на него. Той иска да напусне и преговаряме с няколко клуба. Рома ще бъде повече от добра дестинация за него“, заяви Касиано Перейра, мениджър на Да Силва.

„Ще бъдем повече от щастливи да започнем преговори с Рома. Италия ще бъде прекрасна възможност за него, още повече, че той има португалски паспорт. Няколко клуба държат контакт с нас, но няма да разкриваме имената им. Фиорентина също може да ни заинтригура. Играчът просто е привлечен от възможността да играе в Серия А“, каза още агентът на Рафаел.