"Манчестър Юнайтед" натисна педала на трансферите. След Мемфис Депай, Матео Дармиан, Морган Шнайдерлен и Бастиан Швайнщайгер клубът обяви за приоритет голмайстора на "Астън Вила" Кристиан Бентеке и е готов да наддава за него с "Ливърпул", твърди "Сън".

24-годишният играч има клауза за обезщетение от 45 млн. евро, която мърсисайдци се опитват да свалят с оферта от 30 милиона, но включването на нов конкурент ще ги накара да премислят.

"Манчестър Юнайтед" е готов да плати сумата и дори да наддава, тъй като разполага с мощен бюджет, а и може да предложи по-голяма заплата от "Ливърпул".

А Луис ван Гаал държи да подсили нападението си с още един футболист, тъй като след раздялата с Радамел Фалкао и Робин ван Перси единственият чист нападател от миналия сезон остана Уейн Руни.

Бентеке се превърна в цел №1, след като "Юнайтед" осъзна, че "Байерн" за никаква сума няма да им даде Томас Мюлер, а "Тотнъм" се закани да отхвърли офертата за Хари Кейн, подкрепен от изявлението на играча, че ще остане на "Уайт Харт Лейн".

Другият вариант беше Гонсало Игуаин, но €90-те млн., които "Наполи" му иска, бяха определени като нереална цена.