Манчестър Юнайтед на практика успя да спечели битката с Ливърпул за нападателя на Астън Вила Кристиян Бентеке, пише "Дейли Стар".

И въпреки уверенията на Тим Шерууд от преди ден-два, че белгиецът ще остане в отбора, то нещата не стоят съвсем по този начин и той по-скоро ще потегли към "Олд Трафорд".

Според изданието "Червените дяволи" ще активират клаузата за откупуване на белгийския нападател, която е в размер на 32,5 милиона паунда и така ще го привлекат в редиците си.

Именно привличането на нападател от световна класа е приоритет на Луис ван Гаал и той смята, че белгиецът е перфектният избор за такъв. Още повече, че в Бентеке има още доста футбол и той вече познава добрe Висшата лига.

Отборът усилено търсеше напоследък перспективен и добър нападател, след като Радамел Фалкао бе върнат на Монако, а Робин ван Перси пък вече официално премина в турския Фенербахче.

В последно време с трансфер на "Олд Трафорд" бяха свързвани Единсон Кавани, Карим Бензема, Хари Кейн и Роберт Левандовски, но Бентеке е човекът, който е най-близо до клуба.