Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Брайън Робсън похвали безкомпромисния мениджър на тима Луис ван Гаал, който имаше куража да разкара от стадион "Олд Трафорд" трима големи футболисти - Робин ван Перси, Радамел Фалкао и Виктор Валдес.

Холандецът беше сравнен с дългогодишния мениджър на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който беше наставник на Робсън. През годините Фърги би шута на доказани имена като Дейвид Бекъм, Рой Кийн, Яп Стаам и Рууд ван Нистелрой.

"Намирам прилики със сър Алекс Фъргюсън. Луис ван Гаал е много успешен мениджър. Напоследък той е малко безмилостен с някои свои решения, но това е нещо, което правият добрите мениджъри", сподели Робсън, цитиран от "Скай спортс".

"В определени етапи мениджърите трябва да вземат важни решения и понякога те трябва да направят промените по начина, по който ги виждат. Точно това прави ван Гаал, това е част от професията. Трябва да си бизмилостен на моменти. Това с Валдес не се хареса на мениджъра и той го разкара."

Легендата на "червените дяволи" коментира и новите покупки на ван Гаал през лятото - Мемфис Депай, Бастиан Швайнщайгер, Морган Шнайдерлен и Матео Дармиан.

"Винаги съм се възхищавал на Бастиан Швайнщайгер. Той притежава изключителни качества и може да окаже голямо влияние в Манчестър Юнайтед тази година."

"Харесва ми неговото отношение. На финала на световното първенство миналата година някой направи наистина грубо нарушение срещу него, но той стана. После друг го удари в лицето и Бастиан кървеше, но той не се оплака."

"Той получи лекарска помощ и продължи мача. Той е наистина силен характер и за човек като мен е страхотно да го видя в състава", допълни Брайън Робсън, носил фланелката на Манчестър Юнайтед от 1981 до 1994 година.