Бразилският защитник Рафаел да Силва смята, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не го харесва и затова го е извадил от титулярния състав.

След седем години на стадион "Олд Трафорд" бразилецът реши да предприеме ново предизвикателство и подсили френския Лион.

"Честно казано нямам представа дали той не харесва бразилци. Нямам представа, защото след като Андерсон напусна, аз останах единственият бразилец в отбора", започна Рафаел.

"Да, зная тази история че той не харесва бразилците, но не мога да го твърдя. Зная, че той не ме харесваше, но дали причината е в моя произход, не мога да кажа..."

"В сезона, в който сър Алекс Фъргюсън си тръгна, аз играх от началото до края, играх в почти всеки мач. Това беше най-добрият ми сезон в клуба. Дори станахме шампиони и тогава сменихме мениджъра. Тази смяна беше фатална за мен. Бях добре и после Фъргюсън си тръгна."

"Тогава нещата се промениха. Антонио Валенсия започна да играе като десен бек за ван Гаал. Той е страхотен футболист, но аз се справях добре на тази позиция."

"Фъргюсън ми се обади и ми пожела късмет. С него се разбирах много добре, той ми помогна много в Манчестър. Взе ме когато бях на 16 години и дори не знам каво да кажа."

"Ван Гаал си има своята философия, своите опции. Всеки мениджър е различен. винаги съм уважавал това", добави Рафаел.