Манчестър Юнайтед допусна пълен обрат и загуби с 1:2 гостуването си на ПСВ в среща от група "В" на Шампионската лига, състояла се на стадион "Филипс". 

В началото на двубоя защитникът на ПСВ Ектор Морено влезе твърдо в единоборство с Люк Шоу и счупи крака на своя противник. Англичанинът остана да лежи десет минути на терена, преди да бъде изнесен от медицинския екип.

В даденото от съдията 8-минутно продължение на първата част паднаха две попадения. Първо рожбата на ПСВ Мемфис Депай откри резултата, но малко след това именно Морено изравни с глава.

Юнайтед започна по-добре след паузата и можеше да си върне аванса, но вместо това Нарсинг вкара с глава и сътвори пълен обрат.

ПСВ Айндховен оглави групата с актив от 3 точки, колкото има и Волфсбург. Манчестър Юнайтед е трети, пред ЦСКА Москва, като и двата тима нямат точки в актива си.


Още в самото начало на двубоя доскорошният футболист на клуба от Айндховен Мемфис Депай центрира отляво и Антони Марсиал отклони кълбото, но не успя да отправи опасен удар.

Близо четвърт час след началния съдийски сигнал Люк Шоу навлезе в наказателното поле на домакините и беше спрян от Ектор Морено, който влезе твърдо в краката му. Защитникът на Юнайтед остана да лежи и беше изнесен с носилка чак десет минути след това, като навярно става дума за фрактура на крака.

Получил се рикошет в наказателното поле на домакините след центриране на Хуан Мата завърши с удар на Марсиал, но кълбото мина покрай дясната греда. На отсрещната врата Лестиен стреля мощно с левачката, но без никакъв успех.

В 41-та минута рожбата на ПСВ Мемфис Депай откри резултата. Той получи от Блинд и финтира двама бранители на съперника в наказателното поле, след което мушна топката между краката на вратаря.

Още при следващата акция на "червените дяволи" Мемфис беше близо до светкавичен двоен удар след пас на Мата, но диагоналният му изстрел отляво профуча покрай десния страничен стълб. После Смолинг се озова на стрелкова позиция, но Зоет спаси.

Във втората минута на даденото 8-минутно продължение холандците изравниха след изпълнение на корнер. В центъра на вниманието отново бе Ектор Морено, който засече с глава и въпреки опитите на Блинд да изчисти, резултатът бе изравнен.

След почивката Депай и Марсиал играха много добре на двойно и холандецът стреля от движение, но не успя да изненада Зоет. Малко след това обаче ПСВ сътвори пълен обрат.

В 57-та минута Гуардадо пусна към Лестиен, който центрира отляво в малкото наказателно поле Лусиано Нарсинг засече с глава, пращайки кълбото в десния ъгъл.

Манчестър Юнайтед опит да се настани в половината на своя опонент, но първо Марсиал стреля неточно, а след това Мата се засуети и пропусна страхотна възможност след прекрасния извеждаш пас на Швайнщайгер, като изпълнението на испанеца предизвика смях по трибуните. Четвърт час преди края на редовното време Марсиал би неточно.

В заключителните минути Юнайтед допускаше елементарни грешки при подавания на средна дистанция и позволяваше на своя противник да поглежда в предни позиции. Люк де Йонг отправи истински снаряд, но над целта. На отсрещната врата Фелаини отправи комичен шут като сила и точност.

Нарсинг можеше да сложи окончателно точка на спора в началото на добавеното време, но след като изпревари Швайнщайгер загуби контрол и пусна грешен пас.

 

ПСВ - Манчестър Юнайтед 2:1

0:1 Мемфис Депай - 41'
1:1 Ектор Морено - 45' + 2'
2:1 Лусиано Нарсинг - 57

ПСВ: Зоет, Ариас, Брума, Морено, Бренет, Пропер, Хендрикс, Гуардадо (Шаарс - 72'), Нарсинг, Де Йонг, Лестиен (Локадия - 86')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Блинд, Шоу (Рохо - 24'), Дармиан, Швайнщайгер, Ерера (Фелаини - 75'), Йънг (Валенсия - 86'), Мата, Депай, Марсиал