Футболистите на Манчестър Юнайтед са стигнали до бой помежду си заради Кристиано Роналдо.

Това стана ясно от новата биографична книга на звездата на Реал Мадрид, която е дело на испанския журналист от AS Гийем Балаг.

Инцидентът се е разиграл преди сезон 2005/06, а в центъра му са били португалецът, Рууд ван Нистелрой и Рио Фърдинанд. Всичко започнало от холандския нападател, който заявил по адрес на 21-годишния тогава Роналдо: "Не мога да играя с този човек. Той дори не пресича и не подава топката", казал Нистелрой.

Бившият вратар Едвин ван дер Саар заявява в книгата: "Мисля, че Рууд беше свикнал Бекъм всеки път да му подава. Дейвид нямаше скоростта и дрибъла на Роналдо и не преодоляваше така лесно съперниците. За това се налагаше да прави нещо друго и подаваше. Роналдо имаше както скорост, така и дрибъл".

Това очевидно е ядосвало нападателя, който на една от тренировките се е опитал да респектира Роналдо. "Веднъж Нистелрой ритна Кристиано, след това аз ритнах Нистелрой само, за да защитя Роналдо. Той се опита да ми го върне, но не уцели", разказа Рио Фърдинанд, който е добър приятел с португалския национал.

След този инцидент, холандецът, който вкара около 150 гола за над пет сезона в Юнайтед, премина в Реал Мадрид. Там се засече за половин година с Роналдо, но през януари 2010 г. отиде в Хамбургер.