Полузащитникът на Борусия Дортмунд Шинджи Кагава разкри, че сър Алекс Фъргюсън е пускал прочутия си "сешоар" дори на старите кучета в Манчестър Юнайтед като Райън Гигс и Уейн Руни.

Японецът и Фърги работиха заедно един сезон - през 2012/13, в който шотландецът спечели Висшата лига и сложи край на кариерата си.

"Обикновено той оставя тренировките да бъдат водени от помощниците му. В деня на мача или преди него той се появяваше на стадиона или в хотела", започна Кагава.

"Вече бях чувал слуховете за "сешоара" преди да отида в Манчестър, но не бях чувал някой мениджър да крещи толкова силно преди да го срещна. Наистина беше като сешоар. лицето му ставаше червено."

"Навярно защото това беше първият ми сезон в отбора, сър Алекс ме пропускаше и не ми викаше толкова, колкото на останалите. Фактът, че той крещеше право в лицата на водещи играчи като Руни, Скоулс, Гигс и Фърдинанд показва неговата сила."

"Те приемаха критиката му и не казваха нищо. Играчите го уважаваха толкова много. Неговата аура и власт бяха наистина страхотни и на мен ми стана ясно защо той притежава способността да ръководи такива футболисти."

"Това беше много ценен опит за кариерата ми. Бях негов футболист в последния му сезон като мениджър, а той е легендарен, спечелил е толкова много трофеи. За мен беше голям момент да бъда с такъв човек."

"Напрежението в Манчестър Юнайтед е огромно. И в такъв момент е важно колко вярваш в себе си и в таланта си, когато си на терена. Трябва да го покажеш. Тези, които се справят, постигат големи резултати в големите клубове. Ако не постигнеш резултати си тръгваш. Това са двата пътя. "

"Чувствам се горд в Борусия Дортмунд и футболът, който играем в момента е един от най-добрите в Европа. Искаме да го покажем следващия сезон и в Шампионската лига. Уважавам както Манчестър Юнайтед, така и Борусия Дортмунд", допълни Кагава.