Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал получава скъпо вино за всяка победа срещу отброите от топ 6 на  Висшата лига. Подаръците идвали лично от изпълнителния вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд. След победата над Дарби Каунти с 3:1 за ФА Къп холандецът призна, че ще полее класирането в следващата фаза именно с бутилка от тези на шефа.

Последната е от успеха с 1:0 над Ливърпул на "Анфийлд" по-рано този месец.

"Ще се прибера у дома при жена си, където ме чака отворена бутилка вино. Ще пием хубаво вино, от най-скъпото, което получих от Ед Уудуърд. Той ми подарява винаги, когато победим някой отбор от топ 6. Не искам да казвам как се казва виното, защото е малко екстравагантно", сподели Ван Гаал след мача с Дарби, цитиран от "Мирър".

Холандецът, който има договор за три години с клуба, на два пъти бе пред раздяла с Юнайтед в последните месеци, като върхът на напрежението дойде при загубата 0:1 от Саутхямптън на "Олд Трафорд". Именно Ед Уудуърд обаче бе с главната заслуга Ван Гаал да продължи да води отбори.

"Въпросът не опира до един мач. Трябва да свърша работа за период от 3 години. В ръководството има интелигентни хора и те разбират това", изчетка индиректно Ван Гаал вицепрезидента Уудуърд.