Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Морган Шнайдерлин изрази увереност, че отборът му все още може да се пребори за златните медали в Премиър лийг.

26-годишният французин се присъедини към "червените дяволи" през лятото за 24 милиона паунда и е неизменен титуляр в отбора на Ван Гаал.

Въпреки ранното отпадането от Шампионската лига и турнира за Купата на Англия, халфът изрази оптимизъм в навечерието на мача със Стоук Сити.

"Всеки мач за този отбор е изключително важен, особено в нашата позиция. Трябва да гледаме на всеки мач до края, като на финал и да спечелим всеки един от тях. Ние виждаме, че разликата в таблицата стана малко по-голяма, но не е невъзможно да я стопим", заяви французинът.

"През втората част от сезона трябва да подобрим играта си. Да спечелим, колкото се може повече мачове и да бъдем претендент за титлата и местата даващи право на директно класиране в Шампионската лига, защото това е изключително важно за отбора".

"Тази вечер сме длъжни да спечелим пред нашите фенове, защото те го заслужават. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да вземем трите точки от двубоя", завърши Шнайдерлин.