Манчестър Юнайтед изигра един от най-силните си мачове през сезона тази вечер на стадион "Олд Трафорд" и спечели с категоричното 3:0 срещу Стоук Сити.

През първото полувреме Джеси Лингард даде аванс на своите, а малко по-късно в 22-рата минута Антони Марсиал удвои преднината на домакините след страхотен гол от границата на наказателното поле.

В началото на втората част се разписа и Уейн Руни, за да  сложи точка на спора. Така Юнайтед събра актив от 40 точки и заема пета позиция, докато "грънчарите" са девети с 33 пункта.


 
Очаквано Манчестър Юнайтед започна по-активно двубоя и владееше повече топката, но центриранията, които опита, завършиха без успех.
 
В 6-тата минута дойде и първият точен изстрел към една от двете врати. Уейн Руни получи топката на границата на наказателното поле и стреля, но Джак Бътланд бе на мястото си и отрази удара на нападателя.
 
Малко преди да измине четвърт час игра многоходова комбинация на "червените дяволи" изведе Хуан Мата в изгодна позиция, но шутът му излезе в аут.
 
Още в следващата атака обаче Камерън Бортуик-Джаксън центрира топката прекрасно в наказателното поле на гостите и Джеси Лингард с глава откри резултата на стадион "Олд Трафорд" - 1:0 за Манчестър Юнайтед!
 
В 22-ата минута падна и втори гол за домакините. Комбинация между Хуан Мата, Уейн Руни и Марсиал остави последния на добра позиция за изстрел и той не сгреши за 2:0!
 
Стоук опита да отговори на двете попадения с няколко опасни атаки, но така и не успя да създаде нещо по-интересно пред Де Хеа.
 
Пет минути преди края на първото полувреме Хуан Мата изпусна да отбележи трети гол за Юнайтед, след като центриране на Дармиан го остави очи в очи с вратаря на "грънчарите", но испанецът прати топката в аут, след удар с глава.
 
Първото полувреме мина изцяло под диктовката на "червените дяволи" и те заслужено се оттеглиха на почивка с два гола преднина.
 
В началото на второто полувреме станахме свидетели на изключително спорна ситуация. Пас на Лингард изведе Руни в наказателното поле, той с рамо се пребори за топката с Глен Джонсън и отбеляза, но съдията прецени, че има нарушение и попадението не бе зачетено.
 
В 52-рата минута обаче нямаше какво да спаси "грънчарите". Хуан Мата намери Марсиал отляво и той с прекрасно центриране по земя достави топката за Руни, който отбеляза за 3:0 и сложи точка на спора.
 
В следващите двайсетина минути и двата отбора нямаха ясна идея как да превземат вратата на противника и играта беше доста разпокъсана.
 
Десет минути преди края на двубоя Мемфис Депай можеше да направи резултата още по-изразителен, но ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на пазената от Бътланд врата.
 
 

Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 3:0
 
1:0 Джеси Лингард - 15'
2:0 Антони Марсиал - 22'
3:0 Уейн Руни - 52'
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бортуик-Джаксън, Смолинг, Блинд, Дармиан, Карик, Мата(Перейра - 88'), Фелайни(Ерера - 80'), Лингард, Марсиал, Руни
 
Стоук Сити: Бътланд, Джонсън, Волшайд(Бардсли - 30'), Муниеса, Питерс, Афелай, Уилсън, Арнаутович, Къркич(Айрлънд - 60'), Уолтърс, Крауч