Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Ники Бът бе назначен за шеф на академията на клуба. 

41-годишният наставник, който изкара повече от 12 сезона като част от отбора, натрупа сериозен опит напоследък, когато води резервния тим и младежите до 19 години, което доведе и до получаването на по-голяма отговорност. 

Бът, който бе част от едно знаменито поколение на Юнайтед от средата на 90-те години на миналия век, сега иска да помогне да откриването на следващите големи звезди. 

„За мен е привилегия да получа този пост. Като човек, който бе изграден в академията на Юнайтед, е огромна чест, че сега получавам възможност да я ръководя, за да продължим заедно да създаваме футболисти за Манчестър Юнайтед“ заяви Бът. 

„Предизвикателството е голямо, но имам късмета, че ще работя с отлични специалисти, които са отдадени на това, което правят. Нашата цел остава същата – да захранваме първия отбор с добри играчи, които знаят каква отговорност носят да бъдат част от най-големия клуб в света“ добави той. 

„Радвам се, че Ники прие ролята на ръководител на академията ни. Той знае традициите и наследството на клуба и изборът му бе напълно естествен. Той ще ни донесе страст, енергия и опит в стремежа да изведе академията на следващото ниво“ каза вицепрезидентът Ед Уудуърд. 

Като играч на Юнайтед Бът записа 387 мача за отбора, като спечели 6 титли от Висшата лига, 3 купи на ФА и триумфира и в Шампионската лига.