Халфът на Манчестър Юнайтед Морган Шнайдерлин, заяви че той и неговите съотборници са били длъжни да зарадват феновете на клуба с успех в градското дерби след отпадането от Лига Европа.

"Червените дяволи" отпаднаха от втория по сила турнир на Стария континент от Ливърпул в четвъртък, но успяха да се съвземат и да спечелят неделното дерби срещу Манчестър Сити с 1:0.

Шнайдерлин бе титуляр и двата мача и се надява, че Юнайтед може да спечели оставащите осем двубоя до края на първенството.

"Чувството е страхотно. Бяхме длъжни да зарадваме нашите фенове след поражението от Ливърпул за Лига Европа", каза Морган пред клубната телевизия на Манчестър Юнайтед.

"Ние знаехме, че този мач е изключително важен, както за нас, така и за феновете на този велик клуб", продължи той.

Юнайтед приема Евертън в следващия кръг от първенството на 3 април и Шнайдерлин от сега мисли за този мач.

"Трябва да сме сигурни, че ще спечелим следващия си двубой срещу Евертън. В момента имаме известно време да се възстановим и да се насладим на тази победа, но срещу Евертън трябва да бъдем пределно концентрирани и мотивирани, защото ако искаме да направим нещо в лигата, трябва да затвърдим победата си от предишния мач. Можем и трябва да спечелим всички точки до края на кампанията ", завърши полузащитникът на Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" заемат шестото място в първенството, на точка зад Манчестър Сити и на шест пред Ливърпул, който е на девета позиция.