Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Луис Саха похвали Антони Марсиал за впечатляващата му форма през сезона и го сравни с френската легенда Тиери Анри.

Марсиал се присъедини към "червените дяволи" през август и още в първия си мач за Юнайтед доказа класата си. Бившият футболист на Монако дебютира срещу Ливърпул и успя да се разпише веднага след появяването си в игра. 

Говорейки пред клубната телевизия на Юнайтед, Саха заяви: "Марсиал определено е доста качествен играч. Гледам го и ми напомня на Тиери Анри на тази възраст".

"Това, което наистина харесвам в него е, че той е готов да се подобри. Слуша внимателно и тренира усърдно, докато нещата се случат", продължи той.

Според Саха, конкуренцията в нападение ще направи Марсиал още по-силен.

"Юнайтед трябва да вземе още няколко класни нападатели и това определено ще го направи по-добър. Когато аз бях в отбора там играха Рууд ван Нистелрой, Карлос Тевес, Алън Смит, Уейн Руни и Кристиано Роналдо. След като имате такива играчи зад гърба си, знаете че получите ли възможност трябва да я използвате, иначе оставате резерва".

В момента Марсиал е в Амстердам, където тази вечер ще се изиграе приятелският мач между Холандия и Франция и Саха пожела успех на своя сънародник.